Heupklachten

Het goede weer is op komst. Tijd om het hardlopen weer op te pakken of weer meer te gaan wandelen. Eigenlijk al vrij snel voel je pijn in je heup. Zeurend, brandend en/of stekend. Je denkt: dat gaat wel over. Na een paar weken wordt de pijn erger. Soms straalt het zelfs uit naar de achterkant van het bovenbeen tot in de kuit. Zelfs als je een aantal weken rust neemt en vervolgens de activiteit wil oppakken komt het weer terug.  

  • Heb ik een hernia?
  • Heb ik heupslijtage of een ontsteking?
  • Moet ik dan maar stoppen met hardlopen of lange stukken wandelen..?

Natuurlijk herstel

Soms kan even een aantal weken stoppen met hardlopen of wandelen het juiste middel zijn om te herstellen. Helaas is dit niet altijd het geval.

Hoe nu verder?

Diagnose

Om tot een geschikte behandeling te komen is het goed om het dan ook verder te laten onderzoeken. De juiste diagnose om het probleem vast te stellen is belangrijk. Ook om het patroon te achterhalen zodat er preventief behandeld kan worden.

Behandeling

De behandeling is gericht op actief herstel. Overbelaste spieren tot rust brengen dmv massage, trainen van de heupspieren en weer opbouwen met hardlopen. Eventueel analyseren van het looppatroon, geschikte schoeisel behoren tot de behandeling.

Een goede tip van ons:

Plan op tijd je afspraak in, zodat je zeker terecht kan bij onze Fysiotherapeut